A. Švarcenegerio filme ištarta frazė „Aš sugrįšiu!“ išsipildė

„Aš sugrįšiu!“ – frazė, susijusi su Arnoldu Švarcenegeriu ir jo sukurtu personažu filme „Terminatorius“. Jis tikrai grįžo, tik kiek kitokioje rolėje – knygos autoriaus ir garsintojo.

Keistas sutapimas… Rengiant apžvalgą apie disleksiją turinčio suaugusio žmogaus vieną darbo dieną keletas kolegų atsiuntė internetinės žinutės nuorodas, kurioje austrų ir amerikiečių aktorius, verslininkas, filmų kūrėjas, politikas ir buvęs profesionalus kultūristas Arnoldas Švarcenegeris (Arnold Schwarzenegger) prisipažįsta turintis disleksiją.

Man, kaip tikriausiai ir daugeliui žmonių, kilo klausimai: kodėl tik dabar, sulaukus 76-rių, kodėl ne tuo metu, kai buvo Kalifornijos gubernatoriumi? Į tai galėtų atsakyti tik pats A. Švarcenegeris. Vis dėlto manyčiau, kad nesvarbu kada. Svarbu, kad žmonės dalinasi savo patirtais bei patiriamais sunkumais ir skatina mus visus tapti geresniais, siekti savo tikslų.

Visame pasaulyje spalio 10 dieną pasirodysiančioje A. Švarcenegerio knygoje „Būk naudingas: septyni įrankiai gyvenimui“ („Be usefull: seven tools for life“) autorius pasakoja apie savo patirtį, susijusią su mokymosi sunkumais, ir kaip esant 76-rių, jam sekasi juos valdyti.

Baigdamas įrašinėti knygos „Būk naudingas: septyni įrankiai gyvenimui“ garsinį variantą, socialiniuose tinkluose A. Švarcenegeris pasidalino: „Štai mano paslaptis: aš siaubingai skaitau. 1950-tais Austrijoje apie mokymosi sutrikimus niekas nekalbėjo, tad dažniausiai, kai manęs paprašydavo ką nors garsiai perskaityti, tai man prilygdavo katastrofai, ir su liniuote nuolat gaudavau per nagus. Bet dabar žinau, kad turiu disleksiją.“

Jayasahan Hansana nuotrauka iš unsplash.com

Savo įraše A. Švarcenegeris taip pat prisipažino, kad įrašymo metu jautė tokį pat nerimą, kaip ir mokyklos laikais. Anot jo: „Man sakė, kad autoriai savo knygas studijoje įrašo per tris dienas. Kai tai išgirdau, mane apėmė baimė. Skaityti tiek ilgai kiekvieną dieną, neturint galimybės pasipraktikuoti, – tikras košmaras. Jau mačiau, kaip mokytojas stovi su liniuote virš mano galvos…“

Neretai darbus, kurie mums kelia sunkumų, stengiamės atidėti vėlesniam laikui, vis dėlto siekdamas baigti laiku ir susikurti sau priimtiną aplinką, A. Švarcenegeris susitarė, kad garsins namuose. Nuo ryto jis sėsdavo skaityti/praktikuotis, kad galėtų pasiruošti vakariniam knygos įrašymui.

Brett Sayles nuotrauka iš pexels.com

„Leisdavau minutėlę savęs pagailėti, paskui prisiversdavau judėti į priekį, nes savigaila ir neigimas niekur neveda. Kad būtų lengviau, padalindavau tekstą į smulkesnes dalis ir ruošdamasis įrašymui kartodavau… kartodavau, vis sau primindamas, kad maži laimėjimai virsta didelėmis pergalėmis, o mano atveju – įgarsinta knyga!“

Kaip rašoma knygos apžvalgoje – tai septynios A. Švarcenegerio siūlomos taisyklės, padedančios suvokti savo tikrąjį gyvenimo tikslą.

Dėl aiškios vizijos, gilaus mąstymo, sunkaus darbo, tiesioginio bendravimo, problemų sprendimo ieškojimo, atviro smalsumo jis sugebėjo tapti visiems puikiai žinomu ir vienu iš geriausiai apmokamų pasaulio kino aktoriumi, geriausiu pasaulio kultūristu ir net gubernatoriumi.

Arnoldas Švarcenegeris – dar vienas pavyzdys, jog užsibrėžus tikslą ir sistemingai jo siekiant galima įveikti visas kliūtis. 

„Tėtis man visada sakydavo: „Būk naudingas, Arnoldai.“ Ir kiekvieną kartą, kai žmonės prieina prie manęs ir pasakoja, kaip mano patarimai padėjo jiems gyvenime, matau, kad dalydamasis savo gyvenimo filosofija, taisyklėmis ir įrankiais esu naudingas. Taigi galiausiai mane įtikino sėsti ir parašyti knygą apie savo filosofiją. Mano įrankiai gali būti naudingi visiems“, – sako Arnoldas Švarcenegeris.

Daugiau informacijos:

Arnold Schwarzeneger just shared how he manages his dyslexia

https://www.menshealth.com/health/a44752011/arnold-schwarzenegger-dyslexia-advice/ [žiūrėta 2023-08-28]

Arnold Schwarzenegger opens up about challenges of dyslexia, says he has to re-read scripts until he has them memorised

https://www.telegraphindia.com/entertainment/arnold-schwarzenegger-opens-up-about-challenges-of-dyslexia-says-he-has-to-re-read-scripts-until-he-has-them-memorised/cid/1957631 [žiūrėta 2023-08-28]

Be usefull: seven tools for life

https://beusefulbook.com/ [žiūrėta 2023-08-28]